Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Đevreci sa susamom ili makom

Đevreci sa susamom ili makom

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
1812866661
Đevreci sa susamom ili makom
Fotografije: Stanislava Armyanova
1 / 2
13/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"Deset đevreka za deset mališana, a tačan recept možete naći samo kod nas"

Potrebni sastojci

  • suvi kvasac - 1 pakovanje
  • šećer - 1 kašika
  • brašno - 3 šolje
  • sveže mleko - 180 ml
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 5 kašika
  • so - 1 kašika
  • jaja - za premazivanje
  • susam - ili mak
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pomešajte kvasac, šećer i malo brašna. Dodajte zagrejano mleko i zatim ostavite da naraste. U činiju prosejte brašno sa solju.

2. Brašnu dodajte jaje, ulje i kvasac.

3. Zamesite glatko testo. Ostavite ga sat vremena da naraste. Nakon toga još jednom zamesite i isecite testo na pola.

4. Napravite 2 duga fitilja. Isecite ih na jednake delove - oko 10 komada.

5. Napravite od testa loptice i podelite ih na pola. Napravite fitilje.

6. Isprepletite ih. Uvijte u đevrek.

7. Poređajte đevreke u tepsiju. Premažite ih umućenim jajetom. Preko posipajte susam ili mak.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: