Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Karamel kolač sa bundevom i jufkom

Karamel kolač sa bundevom i jufkom

Karamel kolač sa bundevom i jufkom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
12
"Nećete prestati dok ne pojedete ceo pleh. Da ne kažete da vas nismo upozorili"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 200 g + 2 supene kašike šećera
  • jufka - 100 g, domaća
  • jaja - 6 komada
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 100 g
  • šećer - 100 g, za karamel
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite bundevu na male komade. Stavite je da se kuva sa 2 supene kašike šećera dok ne omekša. U pleh po celom dnu sipajte 100 g šećera. Stavite ga ugrejanu rernu na 180 stepeni dok se ne karamelizuje.

Preko karamela stavite domaću jufku. Umutite jaja sa preostalim šećerom, dodajte toplo mleko i promešajte. Sipajte smesu preko jufke i dodajte kuvanu bundevu.

Smanjite rernu na 160 stepeni i pecite oko 1 sat na pari. Isključite rernu i ostavite kolač u njoj dok se popuno ne ohladi.

Stavite u frižider na jedan sat i posle okrenite na poslužavnih. Prilikom pečenja deo jufke izađe na površinu, ali kad se okrene ona se prelije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: