Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Gnezda od mlevenog mesa sa jajima

Gnezda od mlevenog mesa sa jajima

Raya PeshevaRaya Pesheva
Početnik
439
Gnezda od mlevenog mesa sa jajima
Fotografije: Mihaela Stoyanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Jednostavno za pripremu, nepretenciozno, ali veoma ukusno jelo, savršeno za sve prilike"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g
  • jaja - 4
  • peršun - 5 strukova
  • čubar - 1 kašičica
  • biber - 2 kašičice
  • prezle - 1 supena kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se pomeša sa začinima, prezlom i sitno iseckanim svežim peršunom. Podeli se na 4 jednaka dela od koji se oblikuju ćuftice i uz pomoć prstiju ili kašike se u centru oblikuje gnezdo.

Poređaju se u namazan pleh i u svako gnezdo razbijte po jedno jaje. Jelo se peče u veoma ugrejanoj rerni dok ne porumeni meso i dok se jaja ne ispeku.

Po želji se može izrendati malo kačkavalja preko svakog gnezda i da se vrati u rernu da se kačkavalj zapeče.

Servira se toplo sa prilogom po izboru (prženi krompirići, koji izgledaju kao štapići i salata)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: