Krem za torte, keksiće i kolače

31/10/2017
"Ako odlučite da napravite tortu - ovo je krem koji vam treba "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 059
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 500 ml
  • maslac - 120 g, kravlji, mek
  • šećer u prahu - 5 supenih kaška
  • puding - 1 kesica dr. Oetker (ukus po izboru)
  • šećer - 5 supenih kašika
  • sveže mleko - 2 šolje
  • maslac - 20 g, za puding
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo puding dr. Oetker tako što stavimo mleko da provri, zaslađen sa kristal šećerom (5 supenih kašika).

U posebnoj posudi rastvorimo suvu smesu sa malo vode i sipamo dobijenu kašicu u vrelo sveže mleko uz neprestano mešanje. Kuvamo dok se ne zgusne i gotov krem skidamo sa vatre.

Promešamo i dodajemo kravlji maslac. Prebacujemo puding u drugu posudu i stavljamo da se ohladi u frižideru. Mekani kravlji maslac pažljivo umutimo sa šećerom u prahu.

U drugu posudu sipamo slatku pavlaku. Treba da bude prethodno ohlađena i mutimo je dok ne bude gotova - da dobijemo gustu, čvrstu smesu.

U umućen maslac dodajemo nekoliko kašika šlaga. Mutimo mikseom. Posle pomešamo celu količinu šlaga i maslaca, da se dobije homogena smesa.

Proveravamo da li je skrob hladan i iz nekoliko puta dodajemo u smesu sa maslacem.

Krem je veoma lep sa laganim ukusom maslaca.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar