Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Pečene ćuftice sa kuminom i paradajzom

Pečene ćuftice sa kuminom i paradajzom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Pečene ćuftice sa kuminom i paradajzom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
01/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ne tražite više. Ukusnije ćuftice od ovih nećete naći"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g, teleće
  • hleb - 2 kriške, star
  • sveže mleko - 100 ml
  • crni luk - 1 mala glavica
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • kumin - 1/2 kašičice, mleven
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • kačkavalj - 50 g
  • kiseli krastavac - 3 komada, manji
  • paradajz pire - 1 kašika
  • paradajz - 400 g iz konzerve, oljušten i nasečen na kockice
  • so
  • biber
  • šećer - ako je neophodan za paradajz
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite hleb u mleko. Dobro ga iscedite i izmrvite.

Promešajte mleveno meso sa hlebom, dodajte jaje, beli luk, kumin ljutu alevu papriku. Mesite oko 5 minuta.

Kačkavalj i krastavac nasecite na male kockice.

Dodajte ih u mleveno meso i dobro umesite sve da se fino rasporedi. Napravite male ćuftice. U pleh za pečenje sipajte paradajz i paradajz pire. Dobro promešajte.

Začinite biberom, dodajte so i šeđer po potrebi. Poređajte ćuftice u sos i zapecite ih oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: