Način pripreme
Kriške potopimo u mleko i ostavimo sa strane.
Mleveno meso stavimo u posudu i počinjemo da začinjavamo. U meso dodajemo so, alevu papriku, kim, kurkumu i sitno seckani crni luk. Zatim u mleveno meso izmrvimo hleb natopljen mlekom i jedno jaje. Mesimo sam celu smesu dok se svi sastojci dobro ne izmešaju.
U manji nauljeni pleh poređamo mleveno meso, oblikovano u ćuftice.
Ćuftice pečemo na Air fryer-u programu 15 minuta na 195 stepeni. Moguće ih je peći u rerni ili u air fryer-u.
Stavimo malo ulja na dno Instant pota, uključimo program Saute na 7 minuta i sipamo sitno iseckanu šargarepu. Dinstamo sam šargarepu ne duže od 2 minuta i sipamu sitno seckane paprike.
U dinstano povrće dodaojemo 300 ml paradajz pirea, kašičicu šećera i dva seckana paradajza.
Kada program završi, u sos dodajemo 200 ml vode i kašičicu urfe.
Ćuftice poređamo u sos i kuvamo 5 minuta na programu Air Fryer na 195 stepeni.
Poslužimo jelo posipano suvim peršunom!
Pečene ćuftice sa sosom u Instant potu su gotove.