bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Alva»Griz alva sa suvim grožđem

Griz alva sa suvim grožđem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Griz alva sa suvim grožđem
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
02/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Klasičan dezert sa svežom notom, koja će vas naterati da poželite da ga pripremite opet i opet, i opet"

Potrebni sastojci

  • griz - 2 šolje
  • ulje - 15 kašika
  • suvo grožđe - 50 g
  • vanila - 1 komad
  • Za sirup
  • voda - 6 šolja
  • šećer - 2 šolje
  • kokosovo brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre napravimo sirup.

Nakon toga zapržimo griz u ulju dok ne postane svetlo braon i dodajemo mu sirup, dok je još na ringli.

Dodajemo vanilu i suvo grožđe i nastavljamo da mešamo dok se ne zgusne.

Sklanjamo sa ringle i sipamo smesu u odgovarajuću posudu. Ako želimo da griz alva bude deblji sipamo ga u manju posudu. Svako kako želi.

Nakon što se ohadi iseče se na parčiće i posipa se kokosovim brašnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: