Način pripreme
Sve sastojke za beli sos stavimo na vatru u duboku posudu i mutimo žicom. Kad se sos zgusne skidamo sa vatre.
Za crveni sos prvo propržimo luk i beli luk, prethodno sitno iseckane. U njih dodajemo isečene pečurke i pržimo dok i one ne dobiju zlatnu boju.
U mleveno meso stavljamo malo vode - tako se lakše izmrvi. Propržimo sa preostalom sastojcima. Začinimo, stavljamo sok od paradajza ili pire, pomešano sa vodom i ostavljamo da se krčka oko 5 minuta.
U pravougaoni ili kockcasti pleh stavljamo kutlačom od paradajz sosa. Poređamo kore za lazanju, a odozgo sloj prelivamo kutlačom belog sosa.
Preko tog sloja ponovo stavljamo crveni sos i tako ređamo dok se sastojci ne potroše. Završavamo belim sosom.
Lazanju pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta. Vadimo i posipamo rendanim kačkavaljem. Pečemo na istoj temperaturi dok ne dobije zlatnu boju.