Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa bešamel sosom i brokolijem

Lazanja sa bešamel sosom i brokolijem

IsiIsi
Pomoćnik kuvara
6718148
Lazanja sa bešamel sosom i brokolijem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ako se topi u ustima i želite još i još, najverovatnije se radi baš o ovoj lazanji"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 20 komada
  • brokoli - 1 kg
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • sir
  • kačkavalj
  • so
  • Za bešamel sos
  • maslac - 3 kašike
  • brašno - 1/2 kašike
  • sveže mleko - 1 litar
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite brokoli u šerpu i ostavite ga da se skuva. U drugu šerpu stavite vodu da provri, a u trećoj počnite sa pravljenjem bešamel sosa.

Stavite maslac u šerpu i nakon toga dodajte brašno, mešajte žicom i dodajte sveže mleko uz neprestano mešanje, da se ne pojave grudvice. Dodajte so i biber i ostavite da provri. Gotov bešamel se sklanja sa ringle.

Skuvan brokoli stavite u tiganj zajedno sa maslinovim uljem i blago ga zapržite. Dodajte i sitno isečen čen belog luka. Pripremite posudu u kojoj ćete napraviti lazanju, sipajte na dno posude malo bešamel sosa, nakon toga potopite kore za lazanju jednu po jednu u kipuću vodu na minut.

Počinjemo da ređamo kore, brokoli, izmrvljeni sir, bešamel sos i tako ponavljamo dok se ne potroše sastojci. Sloj koji je skroz gore se preliva preostalim bešamel sosom i peče se u rerni na 220 stepeni 20-25 minuta.

Polugotova lazanja se vadi iz rerne, posipa se narendanim kačkavaljem i peče se dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: