Način pripreme
Stavite brokoli u šerpu i ostavite ga da se skuva. U drugu šerpu stavite vodu da provri, a u trećoj počnite sa pravljenjem bešamel sosa.
Stavite maslac u šerpu i nakon toga dodajte brašno, mešajte žicom i dodajte sveže mleko uz neprestano mešanje, da se ne pojave grudvice. Dodajte so i biber i ostavite da provri. Gotov bešamel se sklanja sa ringle.
Skuvan brokoli stavite u tiganj zajedno sa maslinovim uljem i blago ga zapržite. Dodajte i sitno isečen čen belog luka. Pripremite posudu u kojoj ćete napraviti lazanju, sipajte na dno posude malo bešamel sosa, nakon toga potopite kore za lazanju jednu po jednu u kipuću vodu na minut.
Počinjemo da ređamo kore, brokoli, izmrvljeni sir, bešamel sos i tako ponavljamo dok se ne potroše sastojci. Sloj koji je skroz gore se preliva preostalim bešamel sosom i peče se u rerni na 220 stepeni 20-25 minuta.
Polugotova lazanja se vadi iz rerne, posipa se narendanim kačkavaljem i peče se dok ne bude gotova.