Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Janine pitice

Janine pitice

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Janine pitice
Fotografije: Dobrinka Petkova
4 / 5
08/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
14
"Koliko treba da budeš poseban, da bi ovakve apetitne pitice nazvali tvojim imenom"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • sir - 200 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • soda - 1 kašičica
  • maslac - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite nadev. Izmrvite sir i pomešajte ga sa jajetom, mlekom, sodom i uljem.

Uzmite jednu koru i savijte je po dužini tako da se dobije pravougaonik. Pospite nadevom i ponovo savijte po dužini. Počnite da uvijate koru sa jedne strane na male trouglove dok ne stignete do kraja.

Tako uradite i sa ostalim korama i nadevom (ostavite malo za posipanje). Poređajte pitice u namazan pleh. Pospite ih sa preostalim nadevom i stavite kockice maslaca.

Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz rerne i poprskajte sa malo hladne vode (ako želite da ostanu hrskave, propustite ovu proceduru).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: