Pita sa integralnim korama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Pita sa integralnim korama
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 3
17/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
"Čuli smo da se sa integralnim korama pravi najukusnija pita, ispostavilo se da je to prava istina"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Namažemo posudu za pečenje prečnika 30 cm. Mutimo jaja žicom i u njih stavljamo kiselo mleko i sodu. Dodajemo još ustinjenog sira i ulja.

Razvlačimo koru u posudi i mažemo je. Raspoređujemo po njoj trećinu spremljenog nadeva. Nakon toga uvijamo, istovremeno lagano uvrćući.

Stavljamo koru u sredinu posude za pečenje i oko nje stavljamo ostale kore, sa kojima nastavljamo na isti način. Ako ostane neupotrebljen nadev, nanosimo ga odozgo.

Dodatno poprskamo i maslinovim uljem. Tako spremljenu pitu pečemo oko sat vremena u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Ohlađenu pitu serviramo sa kiselim mlekom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: