Način pripreme
1. Izrendajte šargarepu i koru limuna i pomorandže (izbegavajte beli deo), pospite ih prstohvatom soli.
2. Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele i dodajte sitan sir, ulje, sok od pomorandže i vanilu. Mutite dok se ne dobije homogena smesa.
3. Prosejte brašno sa praškom i dodajte ga u delovima, pažljivo mešajte drvenom kašikom.
4. Stavite izrendanu šargarepu i kore od limuna i pomorandže. Zahvaljući solju one su omekšale i pustile sok, nemojte ga cediti. U početku smesa može da vam se čini gustom, ali kad se doda šargarepa videćete da će biti ređa.
5. Rasporedite u kalupe za mafine i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Pratite ih, zato što vreme pečenja ipak zavisi od veličine kalupa, koji, ako nisu standardni, možda bi im bilo potrebno više ili manje vremena u rerni.
6. Gotove mafine ostavite da se ohlade i za to vreme umutite pavlaku sa šećerom u prahu. Kad dobijete čvrst sneg stavite esenciju ruma i crvenu boju, njen jedini zadatak je da oboji krem u ružičasto, a ne u crveno.
7. Napravite ružice ili oblike po želji na mafinima.
Neka vam je slatko!