Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta Napoleon»Torta Napoleon sa sitnim sirom i kremom od jaja

Torta Napoleon sa sitnim sirom i kremom od jaja

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Torta Napoleon sa sitnim sirom i kremom od jaja
Fotografije: Maria Simova
1 / 6
11/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
12
"Predivna torta Napoleon sa sitnim sirom - svaki radni dan se pretvara u praznik, čim je ugledamo ispred sebe"

Potrebni sastojci

  • maslac - 60 g, meki
  • šećer - 100 g
  • sitni sir - 240 g, fini
  • jaja - 1 komad
  • vanila - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 5 g
  • brašno - 250 g
  • orasi - za posipanje, mleveni
  • za krem
  • mleko - 900 ml
  • šećer - 150 g
  • jaja - 4 komada
  • vanila - 1 kesica
  • maslac - 120 g
  • skrob - 40 g, kukuruzni
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte maslac sa šećerom i solju, dodajte sitni sir i mešajte mikserom. Dodajte jaje i ponovo mešajte dok se ne dobije glatka smesa.

Dodajte prašak za pecivo, vanilu i dodajte prosejano brašno u delovima i umesite veoma meko testo koje se ne lepi po rukama.

Podelite testo na 12 jednakih delova i oblikujte loptice, poređajte loptice u tepsiju posutu brašnom. Pospite loptice brašnom i tepsiju uvijte u foliju, stavite u frižider na 40 minuta da prestoji tamo.

Razvijte svaku loptu u taknu koru na papiru za pečenje i izbockajte je na nekoliko mesta. Pecite svaku koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 7 minuta dok se ne dobije blaga zlakasta boja. Još vruće, isecite kore kalupom prečnika 18 cm, odvojte isečke sa strane - oni će vam biti potrebni.

Za krem za tortu umutite jaja u posudi, dodajte šećer, vanilu i skrob, promešajte. Dodajte malo mleka i mešajte dok se ne dobije glatka smesa. Sipajte smesu u ostalo mleko i uz neprestano mešanje kuvajte krem dok ne postane gust. Gotov krem sipajte u duboku posudu, dodajte meki maslac i mešajte dok se ne dobije glatka smesa. Prekrijte krem streč folijom i ostavite da se u potpunosti ohladi.

Sameljite isečke u blenderu sa nekoliko oraha. Sastavite tortu Napoleon tako što naizmenično ređate koru i krem i završavate kremom, pospite mrvicama sa svih strana torte.

Torta Napoleon sa sitnim sirom i kremom od jaja je veoma nežna, mekana i nikako nije teška za pravljenje! Kore su veoma tanke i momentalno se natapaju!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: