Način pripreme
U posudi pomešajte maslac sa šećerom i solju, dodajte sitni sir i mešajte mikserom. Dodajte jaje i ponovo mešajte dok se ne dobije glatka smesa.
Dodajte prašak za pecivo, vanilu i dodajte prosejano brašno u delovima i umesite veoma meko testo koje se ne lepi po rukama.
Podelite testo na 12 jednakih delova i oblikujte loptice, poređajte loptice u tepsiju posutu brašnom. Pospite loptice brašnom i tepsiju uvijte u foliju, stavite u frižider na 40 minuta da prestoji tamo.
Razvijte svaku loptu u taknu koru na papiru za pečenje i izbockajte je na nekoliko mesta. Pecite svaku koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 7 minuta dok se ne dobije blaga zlakasta boja. Još vruće, isecite kore kalupom prečnika 18 cm, odvojte isečke sa strane - oni će vam biti potrebni.
Za krem za tortu umutite jaja u posudi, dodajte šećer, vanilu i skrob, promešajte. Dodajte malo mleka i mešajte dok se ne dobije glatka smesa. Sipajte smesu u ostalo mleko i uz neprestano mešanje kuvajte krem dok ne postane gust. Gotov krem sipajte u duboku posudu, dodajte meki maslac i mešajte dok se ne dobije glatka smesa. Prekrijte krem streč folijom i ostavite da se u potpunosti ohladi.
Sameljite isečke u blenderu sa nekoliko oraha. Sastavite tortu Napoleon tako što naizmenično ređate koru i krem i završavate kremom, pospite mrvicama sa svih strana torte.
Torta Napoleon sa sitnim sirom i kremom od jaja je veoma nežna, mekana i nikako nije teška za pravljenje! Kore su veoma tanke i momentalno se natapaju!