Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Sočivo sa prazilukom i pečurkama u đuvečari

Sočivo sa prazilukom i pečurkama u đuvečari

Sočivo sa prazilukom i pečurkama u đuvečari
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusno sočivo sa prazilukom i pečurkama"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 6 komada
  • sočivo - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1/2 struka
  • šargarepe - 1 komad
  • pačija mast - 3 supene kašike
  • krompir - 1 komad
  • aleva paprika
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • čubar
  • crni biber
  • beli sluk - 2 čena
  • majčina dušica
  • origano
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite sočivo.

Istopite mast u ekspres loncu. Propržite iseckani praziluk, šargarepu i luk.

Dodajte iseckane pečurke i kockice krompira. nakon nekoliko minuta dinstanja dodajte sočivo.

Kuvajte 1-2 minuta i dodajte paradajz pire. Sipajte vodu, začinite začinima i izmešajte.

Kada tečno provri, zatvorite poklopac. Kuvajte 15 minuta, isključite ringlu i čim izađe para otvorite.

Prebacite sočivo u đuvečaru. Stavite ga u hladnu rernu i uključite na 250 stepeni na 10 minuta.

Smanjite temperaturu na 200 i pecite još 30 minuta.

Sočivo sa prazilukom i pečurkama u đuvečari je veoma ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: