Lignje sa đumbirom, pivom i soja sosom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
10/11/2017
"Serviraćete ih sa uzom ili belim vinom?"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano318
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite lignje od iznutrica u tubi i isecite oči sa pipaka na glavama. Ne ljuštite ih od spoljašnje tanke kožice.

2. Iseckajte luk na veoma sitno, a beli luk i đumbir na tanke krugove.

3. Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri i zapržite prvo luk na nekoliko minuta, posle dodajte beli luk, đumbir i pipke lignji. Kuvajte kratko dok ne počnu da dobijaju blagu preplanulost i nalijte redom prvo soja sos i posle pivo. Ostavite da se redukuje tečnost na pola i skolinte sa vatre.

4. U odvojenom tiganju naprskajte malo maslinovog ulja i na jakoj vatri zapecite tela lignji sa obe strane na kratko. Minut i po sa svake strane.

5. Poređajte u tanjir i prelijte sosom.

Rezultat je veoma interesantan - morski ukus sa orijentalnim notama.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar