Svež kupus sa kuvanom kobasicom

10/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Kupus sa kobasicom - ukusna ideja za ručak, od koje ćemo odmah imati koristi "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano476
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 srednje velika glavica
  • paradajz - 3 komada ili 1 šolja iz konzerve
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • ulje - 5 kašika
  • limunska kiselina - trećina kašičice
  • kobasica - kuvana sa začinima
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus se iseče na tanke kriške. Izgnječi se rukama i sa jednom kašikom soli. Prebaci se u šerpu u kojoj će se kuvati jelo.

Dodaje se ulje, aleva paprika i paradajz isečen na sitno (može da bude i iz konzerve).

Doliva se jedna šolja vode, poklapa se poklopcem i stavlja se na ringlu da vri na umerenoj temperaturi. S vremena na vreme je potrebno da se kupus promeša.

Ako je neophodno doliva se voda i dodaje se još soli. Malo pre nego što se kupus skuva dodaje se isečena kobasica.

Na kraju se dodaje malo limunske kiseline da se ubije slatkast ukus kupusa. Limunska kiselina može i da se ne dodaje, prema ličnim preferencijama.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti