Svež kupus sa kuvanom kobasicom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
10/11/2017
"Kupus sa kobasicom - ukusna ideja za ručak, od koje ćemo odmah imati koristi "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano776
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 srednje velika glavica
  • paradajz - 3 komada ili 1 šolja iz konzerve
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • ulje - 5 kašika
  • limunska kiselina - trećina kašičice
  • kobasica - kuvana sa začinima
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus se iseče na tanke kriške. Izgnječi se rukama i sa jednom kašikom soli. Prebaci se u šerpu u kojoj će se kuvati jelo.

Dodaje se ulje, aleva paprika i paradajz isečen na sitno (može da bude i iz konzerve).

Doliva se jedna šolja vode, poklapa se poklopcem i stavlja se na ringlu da vri na umerenoj temperaturi. S vremena na vreme je potrebno da se kupus promeša.

Ako je neophodno doliva se voda i dodaje se još soli. Malo pre nego što se kupus skuva dodaje se isečena kobasica.

Na kraju se dodaje malo limunske kiseline da se ubije slatkast ukus kupusa. Limunska kiselina može i da se ne dodaje, prema ličnim preferencijama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar