Janija bez mesa sa graškom, šargarepom i krompirom

13/11/2017
"Toliko ukusna janija bez mesa, da ozbiljno razmišljamo o tome da malo postanemo vegetarijanci "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 388
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ulje - 1 šolje
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • krompir - 3 - 4 srednje veličine
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 2 komada
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • voda - 2.5 šolje, vrela
  • grašak - 300 - 400 g, zamrznut
  • so
  • biber
  • brašno - 1 supena kašika, rastvoreno u malo vode
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo šargarepu i isečemo je na kockice, a krompir oljuštimo i sečemo na kockice. U odgovarajućoj posudi na vatri ugrevamo ulje i dinstamo luk, krompir i šargarepu.

Periodično mešamo oko 5 minuta. Posolimo i posipamo alevom paprikom. Dodajemo paradajz, beli luk i biber.

Dinstamo još oko 5 minuta, mešamo s vremena na vreme. Nakon toga dodajemo grašak. Sve to prelivamo vrelom vodom i ostavljamo da se krčka oko 30 minuta.

Ako je ostalo mnogo tečnosti, zgusnemo janiju tako što dodamo brašno pomešano sa malo hladne vode.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar