Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Povrća»Čorba bez mesa sa karfiolom i graškom

Čorba bez mesa sa karfiolom i graškom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5009k433
Čorba bez mesa sa karfiolom i graškom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
09/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Da znate samo koliko nam se osladila ova čorba bez mesa sa krompirom i graškom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada, srednje veličine
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 rendana
  • so
  • biber
  • voda - 1400 ml
  • zamrznut grašak - 3 šaka
  • peršun
  • origano
  • beli luk - 2 čena
  • hladna zaprška
  • žumanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite i isecite na kockice, oljuštenu šargarepu izrendajte krupnije, luk sitno iseckajte.

U šerpi ugrejte ulje, propržite luk, šargarepu i čenove belog luka dok ne omekšaju i dok se ulje ne oboji.

Dodajte kockice krompira, mešajte oko 3 minuta i sipajte toplu vodu da pokrije krompir.

Ostavite da vri oko 15 minuta, dodajte zamrznut grašak i kuvajte dok povrće ne bude gotovo.

Začinite oslju, biberom i origanom.

Pripremite hladnu zapršku od umućenog žumanca sa kiselim mlekom, izjednačite tempraturu sa 1 kulačom bujona i vratite u čorbu.

Gotovo je, servirajte čorbu od povrća toplu za ručak sa mladim belim lukom i pospite peršunom.

Čorba bez mesa sa krompirom i graškom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: