Način pripreme
1. Očistite meso od žilica, ako ima tahvih i stavite ga na 30 minuta u zamrzivač. Tako će se stvrdnuti i biće lakše za rad. Treba da bude tvrdo, ali nemojte dozvoliti da se potpuno zamrzne.
2. Oštrim nožem isecite na, što je moguće tanje kriške. Najbolje se iseku sa mašinicom za sečenje kobasica, zato možete koristiti nju ako je imate.
3. Između svakog parčeta stavite streč foliju da se ne zalepe jedno za drugo i čim završite sa sečenjem ihlagano izlupajte drvenim čekićem, na taj način ih još više istanjite.
4. Izrendajte paradajz i u njega stavite malo soli i maslinovog ulja. Razvucite po površini širokog tanjira, nemojte do ivica.
5. Pažljivo poređajte karpaćo teletinu preko paradajza (samo jedan red).
6. Pomešajte sok od limuna sa maslinovim uljem i poprskajte meso. Odozgo stavite zrnca nara i parmezan sir.
7. U sredinu stavite jedan listić bosiljka, a preostale iseckajte preko predjela. Zavrsite solju u ljuspicama po ukusu.
Po želji možete dodati pinjole koje idu odlično, takođe i sos od balsamiko sirćeta za još ukusa i lepote.
Servirajte sa čašom lepog crnog vina.
Napomena i preporuka:
Zbog činjenice da se meso konzumira sirovo, izuzetno je važno da izaberete kvalitetno i sveže meso.
Prijatno!