Način pripreme
Bademe očistimo od ljuske i sameljemo u blenderu na prah, pomešamo ih sa brašnom, sodom, 80 g šećera, kiselo mleko, maslac, isečen na komade i 3 žumanca.
Zamesimo meko testo i ostavljamo na jedan sat u frižideru.
Za to vreme isečemo bundevu na komade i skuvamo. Nakon toga ocedimo i dodajemo u posudu u kojoj su umućena dva jajeta sa preostalih 100 g šećera, pavlakom i cimetom.
Na kraju dodajemo voće, prethodno potopljeno u malo likera - ja sam lično izabrala 50 g suvog grožđa i po 10 g borovnica, godži bobica i avdike.
Odvojimo mali deo testa za dekoraciju odozgo, a preostalo razvučemo na debeo list i posle pažljivo pokrivamo dno i ivice posude sa talasastim ivicama.
Smesu od bundeve sipamo odozgo, ukrasimo tankim trakicama i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni - može i sa ventilatorom.