Supa od bundeve sa mlevenim mesom
Тиквена супа с кайма
bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Čorba od Bundeve»Supa od bundeve sa mlevenim mesom

Supa od bundeve sa mlevenim mesom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Početnik
519283k61
Supa od bundeve sa mlevenim mesom
Fotografije: Sevdalina Irikova
13/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Vadite kašike i dođite da je probamo, sigurni smo da je mnogo ukusna"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • mleveno meso - 200 g, mešano
  • bujon - 1 litar, od povrća
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • biljna mast - 4 supene kašike
  • praziluk - 1 struk
  • pavlaka - 4 supene kašike
  • susam
  • so - po ukusu
  • muskantni oraščić - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operite bundevu i očistite je od semenki. Isecite je na kockcie.

Šargarepu, krompir i luk oljuštite i stno iseckajte.

U odgovarajućoj posudi ugrejte 2 supene kašike biljne masti i 3 supene kašike bujona. Dinstamo bundevu, šargarepu, krompir i luk. Začinimo solju i sveže izrendanim muskantnim oraščićem.

Dodajte preostali bujon. Kuvajte na tihoj vatri još 15 minuta, dok ne omekša povrće.

Praziluk očistite, operite i isecite na krugove. U druge 2 supene kašike biljne masti izdinstajte mleveno meso i praziluk.

Bundevu i povrće ispasitajte. Supu servirajte sa kašikom umućene pavlake i po 2-3 kašike dinstanog mlevenog mesa sa prazilukom.

Servirajte toplu, posutu zapečenim semenom susama. Ukrasite zelenim začinima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: