Supa od bundeve sa keksom amareto

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73113
11/07/2019
"A vi mislite da su sve supe od bundeve iste - dok ne probate ovu "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • maslac - 1 kašika
  • bundeva - 450 g, očišćena i isečena na kocke
  • bujon - 2 šolje, od povrća
  • pavlaka - 1 2/3 šolje (400 ml), puno masna
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • keks - 12 komada, Amareto
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se zaprži u maslacu oko 5 minuta. Dodaje se bundeva i prži se oko 3 minuta. Dodaje se bujon i kuva se oko 15 minuta.

Bundeva se blendira dok se ne dobije glatka smesa. Već gotov krem od bundeve se sipa u veliku posudu, dodaje se šećer, so i ostavlja se da provri.

Posipa se keksom Amareto ili drugom vrstom, nakon čega se servira u posudice.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar