Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Supa od bundeve sa keksom amareto

Supa od bundeve sa keksom amareto

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Supa od bundeve sa keksom amareto1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"A vi mislite da su sve supe od bundeve iste - dok ne probate ovu"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • maslac - 1 kašika
  • bundeva - 450 g, očišćena i isečena na kocke
  • bujon - 2 šolje, od povrća
  • pavlaka - 1 2/3 šolje (400 ml), puno masna
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • keks - 12 komada, Amareto
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se zaprži u maslacu oko 5 minuta. Dodaje se bundeva i prži se oko 3 minuta. Dodaje se bujon i kuva se oko 15 minuta.

Bundeva se blendira dok se ne dobije glatka smesa. Već gotov krem od bundeve se sipa u veliku posudu, dodaje se šećer, so i ostavlja se da provri.

Posipa se keksom Amareto ili drugom vrstom, nakon čega se servira u posudice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: