Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Švajcarska supa od bundeve sa sirom

Švajcarska supa od bundeve sa sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Švajcarska supa od bundeve sa sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ne pitajte švajcarca koliko je sati, već kakav je tačan recept za ovu švajcarsku supu od bundeve sa sirom"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 400 g, oljuštena
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • celer - 1 struk
  • krompir - 200 g
  • paradajz - 1 komad, oljušten
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • švajcarski sir - 70 g, kremasti
  • švajcarski sir - oko 100 g, tvrdi, zreli, tip ementaler, grier
  • peršun - sušen (za posipanje)
  • maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite svo povrće na parčiće i prelijte ih sa oko litar vode ili toliko da ga prekriva dva prsta. Sipajte maslinovo ulje i oko 1 kašiku soli i kuvajte pod poklopcem 25 minuta.

2. Sklointe sa vatre i dodajte kremasti švajcarski sir, maslac, biber i još soli, ako je neophodno.

3. Pasirajte dok ne dobijete glatku i kremastu konzistenciju. Ako je neophodno razredite supu sa više vode do vaše željene gustine.

4. Sipajte u tanjiriće ili posudice i preko svake porcije stavite tanke ljuspe tvrdog, zrelog švajcarskog sira. Pospite supu od bundeve sušenim peršunom i servirajte vruću.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: