Način pripreme
Osušimo ribić i isečemo ga po horizontali. Oblikujemo ga na komade.
Luk i paprike očistimo i sečemo na kockice. Slaninu isečemo na tanke kriške, sačuvamo kožu.
Potopimo drvene ražnjiće u vodu. Nanižemo meso i povrće, smenjujemo sa slaninom.
Stavljamo ražnjiće u vatrostalnu činiju. Svako parče isečemo na tanke i duge trakice.
Sos pripremamo u kaseroli, u koju sipamo dva sosa. Promešamo i dodajemo med, senf, so, čubar, sitno sieckan čen belog luka. Stavljamo na tihu vatru da se sos ugreje. Njime prelivamo ražnjoće i ostavljamo da se marinuju najmanje 2 sata.
Ugrevamo gril tiganj i namažemo ga parčetom slanine. Dodajemo i mast.
Poređamo ražnjiće u tiganj da se peku, često ih okrećemo. Meso ne treba da izgori, treba da ostane sočno iznutra.