Marmelada od krušaka

14/11/2017
"Smatrajte da je leto propalo ako niste stavili bar nekoliko tegli slatkog od krušaka "
Priprema60 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno180 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano465
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 kg
  • šećer - 1 kg
  • limuntus - 1 prstohvat
  • pektin - 1 supena kašika
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Kruške operite i oljuštite. Očistite od semenki i isecite na sitne komade. Stavite u šerpu (ja koristim od 3 l). Sipajte vodu i stavite šećer.

Kuvajte dok ne omekšaju, u početku je ringla na maksimumu, a nakon toga smanjite (moj šporet je od 1 do 9 - smanjujem na 4).

Mešajte s vremena na vreme da se ne zalepi. Probajte, ako procenite stavite još šećera. Količina šećera zavisi od voća, zato što voće ima različitu slatkoću.

Kad ostane veoma malo sirupa stavite limuntus i pektin. Isključite ringlu, ali nemojte skidati šerpu. Mešajte neprestano dok ne prestane da vri. Smesa se pasira.

Sipajte gotovo slatko u male tegle, zatvorite i odmah okrenite naopako (dok su još tople) da se vakumiraju. Ostavite 4-5 sati okrenute naopako.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar