Način pripreme
Od navedenih sastojaka zamesite elastično testo, lepo je da prosejete dve vse brašna tri puta. Namažite testo uljem i pokrijte ga krpom, ostavite na toplom da lepo nadođe.
Podelite testo na 3 dela, od jednog dela razvijte oklagijom 3 jednake ovalne kore, namažite ih uljem i stavite jednu na drugu (poslednja se ne maže).
Nožem za picu napravite osam proreza po sredini, ali nemojte do kraja, dobijene trouglove okrenite nazad.
Od drugog dela na isti način napravite tri kore, ali ih isecite na 8 posebnih delova, poređajte ih u unutrašnjost pogače. Treći deo testa podelite na jednu veliku loptu i jednu malu.
Veliku lepo oblikujte i stavite u centar pogače, a od male napravite dva fitilja, uvijte i stavite po ivicama, isecite i brojeve 2017.
Ostavite pogaču da nadođe, a za to vreme zamesite testo za dekoraciju, od njega isecite slova, zavisi od povoda za koji je praznik.
Namažite pogaču umućenim žumancem, stavite slova i pospite susamom. Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.