Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Dvobojan kolač sa trešnjama

Dvobojan kolač sa trešnjama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Dvobojan kolač sa trešnjama
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
14
"Kad vidimo ovakav kolač odmah poželimo da nam je rođendan da vas počastimo s njim"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslac - 100 g, istopljeni
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • kakao - 2 kašike
  • trešnje - 20 - 25 komada, bez koštice
  • za krem
  • puding - 1 kesica, vanila
  • sveže mleko - 500 ml
  • maslac - 50 g
  • šećer - 2 - 3 kašike
  • za preliv
  • crna čokolada - 200 g
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte šećer i nastavite da mutite. Dodajte istopljeni maslac, mleko i prosejano brašno s praškom za pecivo. Pažljivo promešajte žicom.

U posudu (26 cm) sa paprirom za pečenje sipajte dve trećine smese. U drugi deo dodajte kakao i promešajte.

Sipajte preko bele smese i poređajte trešnje uvaljane u brašno. Pecite na 180 stepeni 35-40 minuta (ili dok čačkalica ne bude suva).

Za to vreme napravite puding prema uputstvu na pakovanju. Ostavite da se blago ohladi i dodajte maslac. Sipajte puding preko ohlađene kore i dobro zagladite.

Istopite čokoladu, dodajte malo ulja u nju (za sjaj) i kad se blago ohladi prelijte kolač. Ostavite ga u frižider da se stegne i ukrasite po vašem ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: