Uvijena baklava

16/11/2017
"Užvanje ne treba da se meri kalorijama, nego ukusnim trenucima i osmesima bližnjih "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano401
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete mekanu konsistenciju. Dodajte brašno, rastopljeni maslac, izmrvljene orahe i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Razvucite kore. Stavite od nadeva preko dve kore i uvije u rolat. Stavite rolat u namazan pleh.

Tako uradite i sa ostalim korama dok se ne potroše, oblikujte baklavu. Balklavu pecite na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite da se ohladi.

Skuvajte sirup od vode, šećera, vanile i kore od limuna.

Prelijte hladnu baklavu toplim sirupom i ostavite je na 4-5 sati da dobro upije sirup.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar