Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Slane parti korpice

Slane parti korpice

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Slane parti korpice
Fotografije: Anelia Terzieva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Ne dolzimo na žurku, na kojoj nema slanih parti korpica, iz principa"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 600 g
  • jaja - 2 komada
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • sir - 400 g, beli sir, ementaler, gorgonzola, krem sir, mocarela i drugi sirevi po izboru
  • sveže mleko - 200 ml
  • pečurke - 250 g
  • majčina dušica
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Propržimo sitno iseckan beli luk i pečurke u malo masti. Začinimo majčinom dušicom.

Umutimo jaja i u njih dodajemo pečurke. Sve sireve izrendamo, a mekše, kao što je gorgonzola izmrvimo rukom.

Dodajemo ih u smesu i stavjamo mleko i pavlaku. Mutimo smesu da postane homogena.

Ravučemo lisnato testo. Isečemo uz pomoć kalupa za keksiće u obliku cveta, koji će biti osnova naših korpica. Stavljamo ih po ivicama kalupa za mafine.

Svaku korpicu punimo do 2/3 obima i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Idelne su za žurku, piknik ili popodnevnu užinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: