Slane korpice za Novu godinu

08/09/2018
"Za radni dan, za praznik i za specijalne prilike - ukusne slane korpice "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano825
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za korpice
  • kravlji maslac - 1 paket, rastopljen
  • sveže mleko - 4 supene kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • soda - 1/2 kašičice
  • brašno - 250 g
  • za nadev
  • jaja - 3
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipajte sveže mleko, so, sodu za hleb i maslc. Promešajte smesu.

Prosejte brašno. Nakon toga postepeno dodajte u smesu uz neprestano mešanje. Zamesite meko testo.

Gotovo testo zalepite unutraoko metalnih kalupa za korpice.

Posebno napravite nadev. Nadev napravite od jaja, sira i kačkavalja. Kačkavalj i sir izrendajte. Mešajte dok ne dobije homohenu smesu. Nakon toga napunite korpice.

Ako želite možete namazati korpice uljem da bi se lakše izvadile. Gotove korpice poređajte u pleh i stavite da se peku. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170-180 stepeni dok ne porumene.

Kad se ispeku, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade, kad se ohlade pažljivo izvadite iz kalupa.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar