bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Rolnice»Pileće rolnice sa punjenim kanelonama u sosu od četiri sira

Pileće rolnice sa punjenim kanelonama u sosu od četiri sira

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Početnik
1k1422k151
Pileće rolnice sa punjenim kanelonama u sosu od četiri sira
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
17/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Znate da su dijete izmišljene samo da imamo o čemu da pričamo kada dođe vreme ručka. A ove pileće rolnice su stvorene da budu pojedene"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 - 600 g
  • kanelone - 8 komada
  • sitan sir - 250 g, od kačkavalja
  • kačkavalj - 50 g
  • topljeni sir - 50 g
  • spanać - 50 g
  • jaja - 1 komad
  • za sos
  • maslac - 50 g
  • brašno - 2 kašike
  • sveže mleko - 500 ml
  • gauda - 50 g
  • ementaler - 50 g
  • parmezan - 100 g
  • topljeni sir - 100 g
  • so
  • biber
  • kačkavaalj - 100 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte kanelone u posoljenoj vodi sa malo maslinovog ulja na dva minuta. Izvadite ih iz vode i napunite nadevom. Njega pripremite mešajući sitan sir sa ostalim sastojcima za nadev. Od pilećeg filea napravite 4 šnicle.

Sa tučkom ih istanjite. Pospite solju i biberom. U svaki file zavijte po jedan punjen kanelon. Uvaljate ih u brašno i u tiganju sa malo masnoće zapecite rolnice dobro sa obe strane. Poređajte ih u odgovarajuću posudu za pečenje zajedno sa ostalim punjenim kanelonama.

Pripremite sos tako što istopite maslac i dodate brašno. Promešajte i nalijte sveže mleko energično mešajući, dok se sos ne zgusne (ne treba da je mnogo gust, ako je neophodno dodajte još mleka).

Posolite solju i biberom i sklonite s vatre. Dodajte narendane sireve i dobro promešajte. Sipajte ih u posudu sa rolnicama i kanelonama. Pecite na 200 stepeni 25-30 minuta. Servirajte jelo toplo, posuto narendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: