Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečena Bundeva»Punjena slatka bundeva u rerni

Punjena slatka bundeva u rerni

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421321k98
Punjena slatka bundeva u rerni
Fotografije: Doni Niki
1 / 5
11/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Količina sastojaka za ovu punjenu bundevu zavisi od veličine bundeve i vaših preferencija i ukusa. Budite velikodušni"

Potrebni sastojci

  • bundeva violina - 1 komad, može i Matilda ili po želji
  • borovnice
  • plave šljive
  • suvo grožđe
  • urme
  • orasi
  • jabuke
  • smeđi šećer
  • med
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Količina sastojaka za ovu punjenu bundevu zavisi od veličine bundeve i vaših preferencija i ukusa.

Očišćenu i opranu bundevu prepolovite, stavite u odgovarajući pleh i napunite navedenim proizvodima, pri čemu jabuku oljuštite i naseckajte na kockice, a krupnije suvo voće takođe unapred naseckajte.

Pospite šećerom po ukusu i dodajte nekoliko grudvica maslaca (količina zavisi od veličine bundeve i količine nadeva).

Dobro umotajte bundevu folijom, sipajte 2-3 prsta vode u pleh (po potrebi dolijte još vode) i pecite na 200 stepeni dok bundeva ne bude gotova.

Skinite foliju i ostavite punjenu slatku bundevu u rerni još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: