Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Turšija od karfiola

Turšija od karfiola

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Turšija od karfiola
Fotografije: Elitsa
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
"Naoružajte se strpljenjem i sa mnogo pitke domaće rakije, jer će turšija biti gotova nakon deset dana, a oni koji žele da je probaju već sad se ređaju pred vratima!"

Potrebni sastojci

  • karfiol
  • celer
  • šargarepe - po želji
  • so - 1 kašika, za teglu od 800 ml
  • šećer - 2 kašike, za teglu od 800 ml
  • sirće - oko 125 ml, za teglu od 800 ml
  • aspirin - 2 komada po tegli
* merne jedinice

Način pripreme

U tegle sipajte sirće, nakon toga ih napunite ružicama karfiola. Dopunite celerom, a po želji i šargarepom.

Na kraju dodajte so, šećer i aspirine, nakon toga dolijte vodu.

Turšija se zatvara poklopcima. Prvih 7 dana tegle se okreću svaki dan, a posle deset dana potpuno je spremna za konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: