Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Piletina u parčićima - domaći recept

Piletina u parčićima - domaći recept

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Piletina u parčićima - domaći recept
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
18/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Pile bogatog i punog ukusa i arome koje se najbolje konzumira sa svežom salatom i bliskim prijateljima"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 komada
  • slanina - 50 g
  • senf - 1 kašika
  • belo vino - 100 ml
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • pavlaka - 120 ml
  • topljeni sir - 100 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite file, slaninu i krastavčiće na uske parčiće debljine 1 cm. Stavite maslinovo ulje u dubok tiganj i propržite meso dok ne dobije zlatastu boju. Začinite solju i biberom.

Izvadite pile, dodajte slaninu, propržite na kratko i stavite i krastavčiće.

Kuvajte dok slanina ne porumeni. Sipajte vino i promešajte. Sačekajte nekoliko minuta da ispari alkohol.

Dodajte pavlaku i senf, promešajte i stavite parčiće piletine. Na kraju dodajte topljeni sir, začinite i promešajte. Kuvajte još oko 5 minuta dok se ne zgusne sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: