Krompir opanci alaminut

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
20/11/2017
"Da biste napravili ove ukusne krompir opanke, treba da blago raskuvate krompir, inače neće biti tako neodoljivo ukusni "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano643
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 velika, poluskuvana
  • mleveno meso - 250 g
  • slanina - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • luk - 1 glavica, mala
  • beli luk - 2 čena
  • čubar - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržite u ulju narendan luk i beli luk na kratko, dodajte sitno iseckanu slaninu i nakon što se i ona isprži dodajte mleveno meso. Mešajte dok se dobro ne usitni i začinite začinima. Ostavite smesu da se ohladi i promešajte je sa jajima.

Prepolovite poluskuvan veliki krompir. Izdubite ih po sredini i napunite smesom. Poređajte ih u posudu za pečenje i stavite da se peku u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne budu gotovi. Možete da dolijete malo vode u posudu za pečenje.

Servirajte krompir opanke sa sosom po izboru. Dobro idu sa sosom od pavlake ili sosom od belog luka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar