Kolačići sa kakaom

ElzaElza
Šegrt
325106
Kolačići sa kakaom
Fotografije: Elza
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Idealan dodatak šolji aromatične kafe"

Potrebni sastojci

  • sastojci za koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 160 g
  • brašno - 200 g
  • kakao - 2 kašike
  • kiselo mleko - 100 ml
  • voda - 40 ml
  • ulje - 70 ml
  • kafa - 140 ml, vruća
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila
  • džem od jagoda - 250 g ili po vašem izboru
  • glazura
  • tečna čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno, kakao, sodu, prašak za pecivo. Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, kiselo mleko i vodu. Sipajte jajčanu smesu u suve sastojke.

Mešajte u dok se ne dobije ujednačena smesa. Na kraju dodajte vruću kafu, uz neprestano mešanje. Ako kuvate kafu u džezvi procedite je pre nego što je sipate.

Sipajte smesu u veluku pravougaonu posudu za pečenje sa papirom za pečenje. Moja je veličine 35-27 cm. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Ostavite koru da se potpuno ohladi. Podelite je na 3 jednaka dela. Umutite džem ručnim mikserom na kratko, da bude gladak.

Stavite prvu ploču u odgovarajući tanjir, namažite trećinom džema. Stavite drugu, odozgo mažite ponovo i tako i sa trećom. Na kraju završavate džemom. Ostavljate 1-2 sata u frižideru.

Za glazuru - istopite na kratko tečnu čokoladu i naneite kašikom haotično odozgo. Možete da koristite i običnu čokoladu sa malo maslaca ili ulja.

Isecite na kolačiće i uživajte!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: