Paprikaš od krompira sa kolenicom i bamijom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
23/11/2017
"Da li je ovo najukusniji paprikaš koji smo probali - definitivno DA "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano630
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad
  • krompir - 600 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • vino - pola šolje, crno (belo)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • kumin - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • sušeni vrganji - 200 g
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • peršun - 10 strukova
  • bamija - 400 g, zamrznuta
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na nevelike parčiće i stavite u masnoću da se zaprži 5-8 minuta, dodajte so i biber.

Oljuštite i očistite povrće. Šargarepe isecite na kolutove, krompir i luk na veće parčiće, beli luk i peršun na sitno.

Pospite kuminom, alevom paprikom, solju, biberom, lovorovim listom i sipajte vino.

Sve zajedno se kuva na slaboj ringli 40 minuta. Bamija se stavlja 20 minuta nakon svog ostalog povrća.

Izvadite i servirajte sa iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar