Zapečeno jelo od krompira na carski način

23/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4230
"Ko je rekao da car jede samo meso, zar ne znate da mu je omiljeno zapečeno jelo od krompira "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 608
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • krompir - 3 - 4 komada
  • majonez - 200 g
  • senf - 1 kašičica
  • kačkavalj - 50 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileći file na kriške debljine 1 centimetar, blago ih istucajte tučkom. Poređajte ih gusto na dno posude za pečenje i pospite solju i biberom po ukusu.

Oljuštite i isecite krompir na tanke kriške debljine 2 mm, začinite solju i biberom i promešajte. Poređajte kriške krompira preko mesa, tako da se preklapaju.

Pomešajte majonez sa 1 kašičicom senfa i rasporedite ravnomerno preko krompira, odozgo pospite narendanim kačkavaljem.

Uvijte posudu aluminijumskom folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite tako 60 minuta.

Nakon toga odvijte posudu i zapecite dok se ne dobije blaga zlatasta preplanulost. Mnogo ukusno, nežno i sočno zapečeno jelo!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar