Način pripreme
Oljuštite krompir, operite ga i nasecite na kolutove. Dodajte prstohvat soli i skuvajte ga u odgovarajućoj posudi.
Akuvajte i piletinu. Možete da koristite i pečenu piletinu, koja vam je preostala od večere.
Pleh premažite maslacem. Poređajte u njega jedan red kolutova krompira.
Kisele krastavce i pileću šunku naseckajte na tanke komade.
Iskidajte pileće meso.
Krenite sa formiranjem zapečenog jela sa piletinom.
Na prvi red krompira stavite krastavčiće, pileće meso i pileću šunku. Izmrvite plavi sir. Ide drugi red krompira.
Za sos za ovo zapečeno jelo od krompira, prokuvajte sveže mleko. U njega dodajte Magi začin za piletinu sa četiri sira da se istopi i sipajte sve u posudu. Dodajte kiselu pavlaku, peršun, so i biber po ukusu. Prelijte jelo ovom smesom.
Odozgo stavite narendani kačkavalj i pecite jelo od krompira, piletine i pavlake dok ne bude gotovo na 180 stepeni.