Način pripreme
U posudi pomešajte sitan sir sa jajetom i promešajte, dodaje šećer i ponovo promešajte.
Pomešajte 1 šolju brašna sa jednom kašičicom praška za pecivo, u 0.5 kašičice sode, stavite malo jabukovog sirćeta da je ugasite. Dodajte sodu i pomešano brašno sa praškom za pecivo i promešajte.
Preko brašnom posute radne površine stavite smesu i rukama mesite meko testo.
U dugokoj i i uskoj posudu na slaboj vatri ugrejte ulje, ne manje od dva prsta iznad dna.
Od testa oblikujte loptice veličine oraha i stavite nekoliko loptica u ugrejano ulje i pržite sa svih strana dok ne dobiju braon boju (određuje se da li su gotove baš po braon boji). Sami ćete se uveriti da nema potrebe da okrećete, one se okreću same.
Pržene loptice stavite na ubrus da se ocedi višak masti.
Servirajte tople i posute šećerom u prahu. Neverovatno brze i još toliko ukusne, slatke krofnice.