Način pripreme
U posudi prosejte brašno i u njega dodajte so i suvi kvasac. Odvojeno umutite jaje i žumance, dodajte kiselo i sveže mleko, ulje, šećer i promešajte.
Dodajte smesu u brašno i zamesite meko testo, ako je neophodno dodajte brašno.
Stavite gotovo testo u blago nabrašnjenu kesu i zavežite. Stavite kesu u frižider na 1 sat - u principu ovo testo možete da čuvate u frižideru i više sati.
Na nabrašnjenoj radnoj površini razvijte testo (nemojte ponovo mesiti) u koru debljine 1 cm. Namažite koru vodom pomoću četke i isecite na jednake kvadrate.
Pomešajte sir narendan na sitno rende i dodajte belance, promešajte u ujednačenu smesu.
Pomoću kašičice stavite nadev na svaki kvadrat testa i uvijte u rolnicu, pobrinite se da se zalepi dobro, da se ne rastvori prilikom prženja.
U uskoj i dubokoj posudi zagrejte oko 3 prsta ulja, smanjite vatru na slabije i stavite napravljene piroške u njega (po 4-5 komada).
Pržite oko 3-4 minuta sa svih strana. Gotove piroške stavite na kuhinjski ubrus da upiju suvišnu masnoću.
Hrskave spolja, meke i vadzušate iznutra!