Pečurke sote

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
29/11/2017
"Za samo 20 minuta ćete imati najukusnije sotirane pečurke!"
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 231
  • Pregledi tokom meseca132
  • Pregledi tokom sedmice45
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se očiste vlažnim kuhinjskim ubrusom i oljušte se. Iseku se na kriške, ali se ne skida stručak.

Zagreva se maslac u tiganju i dodaju se čenovi belog luka, prepolovljeni na dva dela.

Kada se istopi maslac, dodaju se pečurke i maslinovo ulje. Kuva se nekoliko minuta dok ne promene boju, uz pažljivo mešanje da se ne oštete.

Posipaju se solju, biberom i usitnjenim peršunom i mirođijom. Ostavljaju se još 3-4 minuta.

Serviraju se vruće.

Beleška: Koristila sam Kraljevske šampinjone, jer su veće i sočne, ali može da se koristi i obična pečurka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar