Način pripreme
U posudi pomešajte suve sastojke - brašno, orahe, bademe, čokoladu izlomljenu na male kocke, prstohvat soli i prašak za pecivo.
Odvojeno mikserom umutite meki maslac sa šećerom u vazdušast krem, dodajte jaja (jedno po jedno) uz neprestano mešanje mikserom.
Odvojeno pomešajte sok od 4 pomorandže, konjak, sodu i narendanu koru 2 pomorandže, promešajte ih i dodajte u smesu od jaja.
Počnite da dodajete suve sastojke u etepama uz sporo mešanje špatulom dok se ne dobije ujednačena smesa.
Sipajte smesu u posudu za pečenje (28 cm u prečniku) postavljenu papirom za pečenje i ravnomerno je rasporedite.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta, proveravajući da li je gotovo pomoću drvene čačkalice.
Ostavite Božićni kolač da se ohladi, pospite šećerom u prahu i dekorišite mlevenim orasima.