Način pripreme
U posudu prosejte suve satojke (brašno, skrob, prašak za pecivo, soda, cimet i so) dva puta.
U večoj posudi pomešajte ulje, sok od pomorandže, šećer i vanilu. Dodaje im u etapama suve sastojke dok se ne dobije ujednačena smesa.
Isecite očišćene jabuke na male kocke, alvu - na veće kocke, a orahe isecite na sitno. U smesu dodajte prevo kocke jabuke, posle kocke alve i na kraju orahe, nakon čega svaki dodati sastojak mešate polako špatulom, da se pomešaju i da se ne uništi alva.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U posudi prečnika 28 cm stavite list papira za pečenje i podmažite ga uljem. Sipajte smesu i ravnomerno je rasporedite u posudu.
Za prekrivanje pomešajte 2 kašike mekog biljnog margarina sa šećerom, cimetom i brašnom. Promešajte da dobijete masnu i mrvljivu smesu. Pospite trošnu smesu preko kolača ravnomerno i stavite posudu za pečenje u zagrejanu rernu.
Prvih 30 minuta pecite na 180 stepeni, a posle na 160 stepeni 20 minuta dok ne bude gotovo. Ispečeni kolač ostavite da se ohaldi 20 minuta, premestite na odgovarajući tanjir i pospite s malo šećera u prahu.