Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Roščići»Roščići sa maslacem, sirom i kimom

Roščići sa maslacem, sirom i kimom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Roščići sa maslacem, sirom i kimom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
20
"Želećete da ih probate, jer se zaista tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • masno testo
  • sveže mleko - 200 ml, toplo
  • ulje - 30 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 7 g, suvi
  • brašno - 500 g
  • maslac - 100 g, istopljen
  • nadev
  • sir - 150 g
  • za mazanje
  • belanca - 1 komad
  • kim - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni; pljosnata posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje; može da se radi u pekaču za hleb; može da se potpuno mesi mikserom ili rukom.

U centar brašna se stavlja kvasac, promeša se i dodaje se toplo sveže mleko, ulje, šećer i so. Zamesi se testo koje u početku izgleda grubo i suvo.

Postepeno se dodaje istopljeni maslac po 1-2 kašike, čeka da ga testo dobro upije uz neperestano mešenje. Dobija se meka lopta od maslaca. Ostavlja se da naraste.

Gotovo testo se meri na vagi i deli na 16 jednakih lopti oko 50-55 grama svaka. Svaka lopta se razvija oklagijom, blago treba da je u obliku kruške, dodaje se namrvljeni sir i uvija se u rolnu.

Poređaju se u posudu za pečenje na rastojanju između sebe i ostavljaju se da narastu još 30 minuta. Namažu se belancem, posipaju se kimom.

Peče se na 180 stepeni oko 15-17 minuta.

Beleška: Da ne bih mesila rukom koristila sam mikser, dodajući maslac na sobnoj temperaturi u kockama.

U početku testo zaista izgleda suvo, grubo, teško, ali nakon dodavanja maslac postaje svetlije, mekše i elastično.

Mikser radi na najmanjoj brzini i to mešenje je oko 15-20 minuta dok se testo potpuno ne odvoji od zidova posude i formira lepu loptu od maslaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: