Način pripreme
Rerna - 180 stepeni
Radi se sa kalupom za mafine sa 12 posuda, dobro podmazanim.
Krompir se oljušti i iseče na kriške pomoću rendaljke. Bude baš kao čips. Stavlja se u veliku posudu i posipa se solju, biberom, istopljenim maslacem, narendanim sirom i 2-3 prstohvata majčine dušice.
Sastojci u posudi se ne mešaju, da se ne bi izlomio i izgnječio krompir. Uzimaju se kriške krompira i stavljaju se u kalup za mafin, ali tako da se formira gomilica.
Peče se na 180 stepeni oko 50 minuta. Nakon što je gotov čips posipa se svežom mirođijom.
Džigerica koja je prethodno natopljena u svežem mleku tokom jedne noći opere se u hladnoj vodi i iseče na velike kriške.
Između nekoliko slojeva kuhinjskog ubrusa se osuši mnogo dobro, nakon toga se natopi blago u brašnu, otrese se i prži u zagrejanom ulju. Izvadi se na ubrus da upije suvišnu masnoću.
Servira se topla zajedno sa krompir čipsom.