Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa sokom od limuna na roštilju

Pileće šnicle sa sokom od limuna na roštilju

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Pileće šnicle sa sokom od limuna na roštilju
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Takva aroma dolazi sa roštilja da ne možemo da se strpimo da šnicle budu gotove"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada, sveži
  • limun - 2 komada, sok
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslac - 30 - 40 g
  • čubar - mrvljeni, suvi
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Bileće batake odvojimo od kostiju i skinemo im kožu. Stavljamo pileće batake u najlon kesu i istucamo i drvenim tučkom da se oblikuju u šnicle.

Stavljamo šnicle u odgovarajuću posudu i posolimo ih. Pospemo biberom, alevom paprikom i mrvljenim čubrom. Prelivamo sokom od limuna. Ostavljamo u frižider na tri sata da se začine.

Ispečemo ih na zagrejanom roštilju. Šnicle serviramo sa garnirungom od krompir pirea i svežeg povrća. Pre serviranja ih prelivamo istopljenim maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: