Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Paprikaš sa graškom i pilećim mesom

Paprikaš sa graškom i pilećim mesom

Vanya BlagoevaVanya Blagoeva
Kuvar
7820209
Paprikaš sa graškom i pilećim mesom
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Iiiii večera će biti gotova za pola sata, izvolite"

Potrebni sastojci

  • grašak - 1 tegla
  • pileće meso - 300 g
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 srednje velika glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • brašno - 4 kašike
  • peršun
  • aleva paprika
  • biber
  • so - po ukusu
  • ulje - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj isečemo luk na kocke, dodajemo ulje i zapržimo ga, nakon toga oljuštimo i narendamo paradajz i dodamo i njega.

Zapržimo dobro, nakon toga dodajemo šargarepu, isečenu na sitno i začine. Dinstamo oko 4-5 minuta.

U šerpi skuvamo meso, nakon toga ga izvadimo i isečemo na sitno, a u bujon sipamo grašak, zapršku i isečeno meso.

Nakon što vri 5-10 minuta, dodajemo brašno umućeno u vodi i ostavljamo da provri, s vremena na vreme mešajući da se ne uhvati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: