Škembići u maslacu

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
05/12/2017
"Pa kome bi palo na pamet da živi na nekom drugom mestu, kad ovde pripremaju ovakve ukusne škembiće u maslacu?"
Priprema15 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano547
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • škembići - 1 kg, teleći
  • beli luk - 1 glavica
  • maslac - 125 g (jedno pakovanje)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Škembiće staviti da se kuvaju dok ne omekšaju, i pritom odstranjivati penu sa površine vode. Nakon što su omekšali, škembiće iscediti, posoliti ih po ukusu i naseći ih na spirale.

Na tiganju zagrejati maslac, usitnjeni beli luk upržiti za 30 sekundi, pa dodati škembiće. Promešati i pržiti, dok meso ne dobije prijatnu zlatnu boju.

Na kraju dodati biber i alevu papriku, kuvati još 2 minuta i skloniti sa ringle.

Servirati uz čašu crnog vina. Po želji, škembiće rasporediti u đuvečare i staviti u rernu, da se zapeku za 5 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar