bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Dvobojan kolač sa suvim grožđem

Dvobojan kolač sa suvim grožđem

Dvobojan kolač sa suvim grožđem
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
06/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
"Da li znate šta kažu za kolače - dvobojni su najukusniji"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • ulje - 6 supenih kašika
  • pavlaka - 1 šolja, tečna
  • vanila - 1 kesica
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • suvo grožđe - 100 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • šećer u prahu - 2 supene kašike za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte ulje, pavlaku, vanilu i lepo promešajte.

Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo i dodajte u smesu od jaja. Mešajte neprestano dok se ne dobije glatka smesa za kolač, nakon toga od nje odvojite pola smese i u nju dodajte kakao i lepo umutite.

U belu smesu stavite suvo grožđe i promešajte i nju.

Uzmite pleh prečnika 23-24 cm i namažite ga uljem, a nakon toga ga pospite brašnom.

Sipajte belu smesu, a nakon toga supenom kašiko stavite, na rastojanju jedna od druge, gomilice kakao smese.

Stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite kolač oko 50 minuta.

Izvadite i kad se ohladi pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: