Dvobojan kolač sa suvim grožđem

06/12/2017
"Da li znate šta kažu za kolače - dvobojni su najukusniji "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 011
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte ulje, pavlaku, vanilu i lepo promešajte.

Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo i dodajte u smesu od jaja. Mešajte neprestano dok se ne dobije glatka smesa za kolač, nakon toga od nje odvojite pola smese i u nju dodajte kakao i lepo umutite.

U belu smesu stavite suvo grožđe i promešajte i nju.

Uzmite pleh prečnika 23-24 cm i namažite ga uljem, a nakon toga ga pospite brašnom.

Sipajte belu smesu, a nakon toga supenom kašiko stavite, na rastojanju jedna od druge, gomilice kakao smese.

Stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite kolač oko 50 minuta.

Izvadite i kad se ohladi pospite šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar